Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Tradingåret 2018 avklarat

Då var det äntligen dags att summera min trading för året som varit. Rent generellt har det gått över förväntan och det största fokuset har egentligen legat på att bygga size i mina positioner. Min grundposition har nog, utan att ha kikat min omsättning, ökat vilket också resulterat i att jag tjänat mer pengar men i grunden hållit mig till samma strategi.

Jag körde faktiskt en halvårssummering i juni vilket jag tycker ni ska börja att läsa. Det inlägget innehåller mer matnyttigt då jag kommer försöka hålla det här relativt kort.

Grundpelaren i halvårsinlägget var väl egentligen mitt välmående och i allt vad det nu innebär. Och det är någonting som verkligen ligger i mitt personliga fokus inför 2019.

Hösten var GRYM. Jag var i ett bra flyt och hade medvind när jag befann mig i ”zonen”. Och det syns i grafen. Dessvärre var jag med i en trafikolycka i början av november vilket gjorde att jag blev och är fortfarande mentalt avtrubbad och är inte alls lika taggad på tradingen som jag var innan. Det känns absolut rätt att också acceptera läget som det är och vara tacksam med tanke på omständigheterna. Men jag kan inte ljuga om att man önskar att det bara var som förr.

Tradingdepån – ISK som jag bedriver säkert 90% av min handel i. Jag kör som ni flesta vet svenska aktier och då passar sig ISK lämpligast. Den starka starten på året syns inte tydligt i grafen men hösten syns tydligt. Den procentuella utvecklingen är nog lite skev pga uttag då jag alltid överför månadens överskott.

Aktiefonddepå – Här finns alla blankningar, spreadar och utländsk handel. Den stora dippen i grafen är Tele2/ComHem-budet där det fanns 1,5% riskfritt på en vecka. Det blev något fel från Nordnets sida över helgen när aktierna skulle levereras och jag tror värdet sattes till 0.

IG CFDs – Innehåller en hel del hedgar, handel utanför börsens ordinarie öppettider. Både förlusterna och vinsterna kan vara missvisande då det kan finnas andra ben som inte finns hos IG utan tex vanliga terminer.

Jag är väldigt nöjd med tradingåret 2018. Jag går dock in i 2019 med en liten matt och otaggad känsla. 2018 gav mycket energi och självförtroende men också mycket av min kraft och motivation till tradingen. 2019 blir nog ett lite lugnare år rent tradingmässigt även om jag trivs med att handla mycket och ha hög närvaro vid skärmarna. Vi får se vad det leder till men grundinställningen är ”mjuk” och det blir en nyttig erfarenhet!

Kör hårt 2019! Ta hand om er!

Ekka

Föregående

Inför 2019

 1. henrik

  imponerande! Vilka strategier kör du (utan att avslöja några hemligheter)?

  • Tack! Det är svårt att säga men handlar utbud/efterfrågan på kortsikt och spelet i orderboken m.m.

 2. Magnus Lovenvall

  Hej,
  Om jag förstått rätt så betalar du 30% skatt på vinsterna på CFD handel men förlustavdrag 21% endast. Din skatt blir 30% på 316k minus 21% av 232k. Således av dina 83k i vinst är totala skattebeloppet 46k! Tycker du att det är värt att lägga tid på Trading med cfd-handel mtp dessa förutsättningar?
  /Magnus

Kommentera

Ekka Lundin Copyright © 2018 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning