Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

2 år som heltidstrader och summering av veckan

Även om jag tycker att det varit relativt segt framför skärmarna denna vecka så får jag summera den som godkänd. Jag tog ledigt i tisdags för att spela lite golf, spelet var verkligen blandat. Om jag ändå kunde spela så stabilt som jag försöker handla på börsen? Då jag inte rört klubborna på några veckor var det relativt ok spel, behöver dock skärpa till mig ifall jag ska ha en chans på Traders Invitational som går av stapeln nästa helg. Där jag även ska föreläsa en kort sväng, det blir kul!

Idag den 25e ”firar” jag även två år som heltidstrader. Jag tycker att min utveckling går åt rätt håll och att jag lär mig mer och mer för varje vecka framför skärmarna. Under åren har jag lärt känna mig själv under pressade situationer och även hur jag undviker de pressade situationerna. Jag vill ständigt förbättra mig och gå utanför min comfortzone men försöker göra det utan att behöva ta onödig risk.

Här är mitt ISK på två år där jag huvudsakligen har min intradagshandel på. Procentsatsen stämmer nog inte pga uttag m.m.  men tycker iallafall grafen visar på att jag hittat några strategier som fungerar oavsett marknadssentiment. Nu har vi kanske inte upplevt en ”ordentlig bäs” ännu men skulle den komma välkomnar jag den med öppna armar. Några bumpar på vägen men i efterhand såhär gjorde de mig bara starkare (lätt att säga nu).

Även om veckan inte ens blev hälften så bra som den förra får den vara godkänd. Är nöjd med att fortsätta hålla nere mina förluster  –

Sist men inte minst vill jag pincha för Traders Club igen som jag bedriver tillsammans med Börsvärlden. Vi har precis släppt vårt samarbete med Nordnet där vi har tagit fram ett bra erbjudande med courtage, tjänster och handelsterminal m.m. Vill du kommunicera med mig och många likasinnade individer med trading som intresse så tycker jag du inte ska tveka på att ansöka. Dessutom är det helt gratis! Läsa mer kan du göra på Börsvärldens hemsida. I Traders Club kommer vi köra webinaries, tävlingar och andra event som förhoppningsvis gör dig till en bättre trader. Alla i communityn arbetar tillsammans där man ständigt får lufta sina åsikter och få feedback. Varje morgon kör jag dessutom en morgonbrief på 5-10 minuter där jag går igenom morgonens nyhetsflöde, vad som hände igår och vilka aktier som får min uppmärksamhet. Som sagt, ansök!

Hoppas veckan varit ok för er, se till att ladda batterierna i helgen så kör vi på måndag igen!

Ekka

Föregående

Första handelsveckan avklarad

Nästa

Septemberhandeln och medverkan i Nordnet Talks

 1. Marcus

  Snyggt Ekka,
  Önskar jag hade samma talang. Hur summerar man veckans handel i infront.
  Nästa dag så hittar jag inte hur man får fram föregåendes dagar i infront.
  Trevlig helg
  Marcus

  • Tack Marcus! Talang och talang, enligt mig så är det här ingenting man föds till. Utan det gäller att jobba hårt! Är du kund hos Nordnet så är det bara att använda datum under ”Avslut”-fliken.

 2. Johan

  Hej Ekka!
  Du är en stor inspirationskälla till mig och följer dig flitigt både här och på Twitter. Kanske är lite mycket begärt, men skulle verkligen uppskatta om du kunde göra ett inlägg/kommentar där du i detalj går igenom din kortsiktiga trading-strategi och hur du använder dig av orderboken i Infront och ProRealTime (kanske med exempel?).

  Tack på förhand!
  Johan

  • Johan

   Gärna också hur du resonerar kring att handla på margin och hävstång! 🙂

  • Martin

   Håller helt klart med, lite strategier hade varit av intresse. Bra mycket mer intressant än bara massa positiva resultat. Det får man nog av på finanstwitter redan 🙂

  • Hej Johan! Tack, kul att höra!

   Det är något som är väldigt efterfrågat, men också väldigt svårt för mig att konkretisera. På det sättet som jag handlar passar inte heller andra, det är dels därför jag inte lägger ner någon tid på att undervisa mer specifikt på det sättet som jag gör.

   Jag ser ingen nackdel med att handla med margin och hävstång SÅ länge man vet vad man gör och förstår riskerna.

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning