I veckan är det 10 år sedan jag tog studenten. Då var min självklara väg framåt ingenjör och matematik. Jag tog ett sabbatsår innan jag kom in och började på Chalmers. Lång flytt från Dalarna. Tiden i Göteborg var sjukt kul, men jag hittade ingen studiemotivation. Jag tog ett tungt beslut och bestämde mig för att lämna Chalmers redan efter 3 månader.

Jag jobbstrosade i ett knappt år innan jag ansökte till ekonomprogrammet på hemmaplan och Högskolan Dalarna. Ekonomi och siffror som alltid legat nära mig, även om plugget där var av blandad kvalité valde jag att i princip aldrig gå på lektioner och endast göra det jag behövde göra. Besökte obligatoriska seminarium, gjorde några inlämningsuppgifter och skrev tentor.

Under studietiden fick jag foten in på Nordea där jag fick möjligheten att känna på traditionell bank och jag upptäckte redan då det inte heller var en rolig miljö för en hungrig aktienörd. Jag har alltid haft lojalitet mot arbetsgivare men det kan ha uppstått en del sjukdom kring rapportperioder och stökiga tider på börsen…

Vid den här tiden var mitt EK runt 100-150k som jag stökade runt med i orderböckerna. Har alltid varit riskavert av mig men jag köpte Precise Biometrics för 100k samma dag som Apple “förhoppningsvis” skulle lansera Fingerprint-sensorn i sin telefon senare på kvällen. Som tur var gjorde dom det och aktien öppnade 15% dagen efter. Kom ihåg den känslan. Dumpade “allt” i callen. Vilken kung man var. För en dag iallafall.

FinansTwitter var under den tiden betydligt mindre men aktiviteten var bra och dialogen väldigt öppen. Sommaren 2014 fick jag ett mail från Erik Hansén om att IG var intresserade av att samarbeta med mig. Jag tror och vill hoppas att IG och Erik såg mer potential i mig och min trading mer än vad jag gjorde på den tiden. Tack vare det här samarbetet fick jag mer självförtroende i det jag gjorde och framför allt ville göra, att handla heltid. När jag till slut var klar med plugget våren 2015 kunde jag äntligen släppa allt med plugg och fokusera helhjärtat på tradingen.