Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Aktiepoddar

Under den senaste tiden har det vuxit fram några stycken podcasts som berör privatekonomi, aktiehandel och börsen i sin helhet. De tre som jag lyssnar på är Börspodden, Sparpodden och EFN-podden. Men idag presenterade också Öhman Capital Tradingpodden i samarbete Tobbe Rosén så detta kommer troligtvis bli den fjärde podden på prenumerations-listan.

Börspodden –

Avsnitt: 43 st, ca 30 minuter långa.
Ges ut: Varje vecka (oftast onsdagar)

Johan & John, två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden delar med sig av sina tankar och idéer i en podcast kallad Börspodden.

Börspodden går igenom brett vad det är som händer på marknaden världen över. Vid varje avsnitt brukar de gräva sig in i något case för att presentera deras åsikt i det hela. Två oerhört sköna traders med glimten i ögat som bjuder på mycket skratt. Ett måste för en börsintresserad person! (Min favorit)

Sparpodden –

Avsnitt: 38 st, ca 45 minuter långa.
Ges ut: Varje vecka (onsdagar)

#sparpodden är din podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets innovationschef Jan Dinkelspiel och sparekonom Günther Mårder.

Den här podcasten går igenom allmänna frågor så som aktier, utdelningar, bolagsstämmor m.m. En oerhörd bred podcast på det sättet och är man ny till sparande, aktier och aktiemarknaden är detta den start man behöver.

EFN-podden –

EFN-podden bjuder på flera olika poddar som tar upp ämnen som börsen, makroomgivning, stakeholder, industrin och privatekonomi. Alla dessa poddar samlas i den ”Stora ekonomi-podden”.

Tradingpodden –

Som sagt så presenterades denna pod idag (27/6) och jag har lyssnat på det första avsnittet med den välkända Tobbe Rosén. Här går man igenom lite mer tekniskt på aktier, vilket är svårt utan att kunna illustrera men det jag tycker det löste sig på ett bra sätt. Ett bra tips kan vara att ha den relevanta aktien uppe för att förstå och hänga med vad det är Tobbe pratar om!

 

Trevlig helg!

Föregående

Köpläge i NDA, SCA & NCC

Nästa

Köpdags i Nordea och Sandvik

  1. Bloomberg Radio är suverän. Liveradio med massor av intressanta gäster plus en utmärkt arkivfunktion som uppdateras dagligen, där man lätt kan spara ned intressanta intervjuer och lyssna på.

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning