HM som är vårt största bolag har börjat närma sig nivåer som jag länge väntat på. Området mellan 283-280 har varit vägdelare åt båda håll tidigare. Vi har i stortsett tre toppar september/oktober/december från 2013 vid området. Den bröt sedan upp för att testa av 300-nivån. Efter toppen vid nyår testade aktien av området med lyckade resultat.I samband med en sämre rapport i slutet av mars bröt aktien ner under området och orkade inte sedan etablera sig över.

En utdelning på 9,50 i slutet av april “tyngde” aktien lite mer men den har handlats starkt ifrån maj men har nu rekylerat ner i en enorm fart i samband med nedgången på Europas börser. MACD signalerar dock att säljarna fortfarande har momentum. 200-dagars glidande medelvärde befinner sig strax under dagens kursnivå och jag tror det är dags för en liten studs. Rapportsäsongen drar igång nu men HM rapporterar inte sin Q3 förens 25/9.

HM10

 

Alfa Laval börjar också närma sig intressanta nivåer. Jag har aktien på bevakning och larm på 165-området där vi hittar en topp från nyårsskiftet och en topp en månad senare, uppgången tog sedan fart men har nu trappats av lite i samband med de senaste negativa börsdagar. Vid 165 befinner sig också MA-200 som utan tvekan kommer bli en svår nöt för säljarna att knäcka, här brukar köparna komma tillbaka. RSI är påväg mot lägre nivåer samtidigt som jag tycker MACD samlar kraft. Men tänk på att bolaget rapporterar 17/7 (nästa torsdag) vilket kan leda till större kurssvängningar än vanligt.

Alfa10

Graferna är som vanligt framtagna av det kostnadsfria, java-baserade ProRealTime. Min recension på plattformen finns här!

Lycka till!