Ja så känns det verkligen. Efter några lediga veckor i Dalarna kändes det skönt att komma tillbaka till kontoret och skärmarna. Tidigare somrar har jag varit ledig en längre period då sambon varit student och haft sommarlov men nu har hon begränsad semester i jobbet och det klagar jag inte på. Jag som är en fanatisk rutinmänniska blir lätt vilsen och kan uppfattas som irriterad när saker och ting inte blir som det brukar.

När jag väl vaknar vid 6.30 kan jag hoppa upp och börja dagen på det sätt jag behöver. Med träning, att kolla IG’s förhandel i OMX och scrolla igenom flödet för att hitta den senaste informationen för marknaden.

Nu efter att ha jobbat 4 veckor känns allt som vanligt igen, och det är grymt skönt. Träning, trading och diverse projekt som går rullande dag in och dag ut är viktigt för mig. Viktigt för mitt välmående, både fysiskt och psykiskt som tydligt mynnar ut hur jag tacklar mentala påfrestningar som jobbet som daytrader innebär. Men jag kan inte sticka under stolen att det var nyttigt att vara ifrån skärmarna ett tag, framför allt när jag tittar långsiktigt.

Förra vecka fick jag möjligheten att vara med i EFN’s uppesittarkväll. De kör en gång varje månad, strax innan löning och vanligtvis pratas det om bolag och investeringar på lite längre sikt än vad jag huvudsakligen håller på med. Så det var roligt att få svara på lite frågor om hur min dag ser ut och hur jag jobbar. De gör ett grymt jobb och kan varmt rekommendera både uppesittarkväll men också EFN’s övriga program som Börslunch.

Annars rent generellt är marknaden väldigt stark, och OMX är tydligt dopad av vår krona som ser ut att tappa värde varje dag. Det syns tydligt i grafen då vi drygt en månad tillbaka outperformat tyska DAX och det med hjälp av EUR/SEK. När vår krona tappar mark, blir vår börs billigare för utländskt kapital.

Glöm inte att kika in communityn Traders Club som jag kör tillsammans med Börsvärlden. Höstens evenemang är på gång och det vill du inte missa!

Vi hörs!

Ekka