Imorgon, den 16e november träder Nasdaqs nya regler i callen i kraft. Jag tänkte förklara lite närmare hur det kommer se ut och vad Nasdaq ser för fördelar med detta. Det kommer att gälla både öppningar och stängningar samt de bolag som har intradags-calls vid 13:30.

Callen kommer som vanligt att starta 08:45 men inga ordrar innan dess kommer att vara tillgängliga. Orderboken kommer med andra ord vara ”tom” till 08:45 och därefter kommer endast det visas volym och jämviktspriset baserat på de ordrar som nu ligger i marknaden.

volvo_orderbook

Bilden är tagen från Infront

Vad ser Nasdaq för fördelar med detta? Bland annat så tror de på

  • En minskad volatilitet vid öppningen
  • En mer optimal modell för intradagscallarna
  • Större möjlighet att handla större block mer effektiv, speciellt i stängningcallen
  • och att det stärker auktionens trovärdighet och förminskar ”spelmöjligheter”

Källa: Nasdaq OMX

Jag tycker att det är lite för tidigt att dra några slutsatser, vi får se hur de kommer att påverka öppningen. Rent generellt känns det som att de gynnar HTF-firmorna, otippat.


Medans vi ändå är igång tänkte jag slänga upp några intressanta charts. De är som vanligt framtagna med ProRealTime som jag får gratis via IG, något jag starkt kan rekommendera.

Sverige30 Cash (-)

OMX – gav en köpsignal när vi bröt över 1515 området men det tog bara någon dag innan vi bröt ned igen. Skulle vi testa av 1440 och gå under det ser vi ut att testa 1380 inom en snar framtid.


Tyskland30 Cash (-)

DAX – MA200 och trendlinjen stretar emot. Ett test av utbrottnivån runt 10400 är inte omöjligt.


 

Boliden AB (-)Boliden har ett gap på 2 kr att fylla igen, släpper vi 147 ser vi nog 144-145 rätt snabbt.


 

Ericsson (LM) - B (-)

Blir en intressant vecka i Ericsson, aktien fick mycket stryk i veckan då riktigt risiga siffror kom från bolagets kapitalmarknadsdag. Men sent på fredagskvällen kom det uppgifter om att Cisco var intresserad av att köpa upp bolaget. Ingen rök utan eld? Återstår att se..


 

Peab AB (-)

PEAB som i veckan rapporterade slaktades av marknaden och bröt under MA200 men studsade på den taket på den kil som aktien tidigare skapat.


 

Sandvik AB (-)

Sandvik har kommit upp lite men den tidigare nivån som gav en säljsignal runt 85 agerade motstånd och här fick vi en reaktion nedåt.


Lycka till i veckan, just nu handlas DAX -1,41% på IG’s Söndagsindex. För den som är uppe sent ikväll kan det vara intressant att följa deras pris på OMXS30 från 24.00. Det gör du här!

Ekka