I veckan passerade jag över 30 000 (!) följare på Twitter. Det är ofattbart.

FinansTwitter har växt enormt senaste åren och idag är det mediet ett måste i min vardag. Dels för att jag kommunicerar med er följare och de jag följer men också för att hitta information. Jag ska inte heller underskatta den inspiration till både case men också saker som personlig utveckling. Det finns en enorm kunskap att ta del av och tack vare Twitter började även min tradingkarriär genom att följa traders som dagligen visade trades, resultatbilder, som till mycket inspirerade mig till att bli trader och ens förstå hur det gick till.

För egen del ser mitt twittrande helt annorlunda ut idag och det finns flera orsaker till det. Till vardag i min daytrading handlar jag i princip allt på börsen, allt ifrån de aktier och bolag som kan gå i konkurs inom 6 månader till de mest populära småbolagen och varför inte ett midcap med 100 avslut per dag som jag inte har en aning om vad dom gör.

Många frågar vilka aktier det är jag handlar och ifall jag har min trading på Shareville etc. Ibland räcker det att 5-10 st köper aktier för 25k i ett bolag så får det aktien att gå upp 15% och det är det jag vill undvika. Om det då var planen i den mindre aktien för mig att ta 10-15% vill jag inte sälja in i mina följare. Det finns en gråzon gällande marknadsmanipulation och det är enklare för mig att skippa aktietips helt.

Visst, till exempel fondförvaltare och personer i aktiepoddar som tipsar om aktier och case som inte har för avsikt att sälja in i det eventuella kortsiktiga köpflödet som uppstår känns bra. Man måste få dela sina case och visst är det upp till var och en att göra sin egna hemläxa.

Jag är publik och det är jag glad för, jag värnar om mitt varumärke och värdesätter er följare högt. Dels genom att vara ärlig och öppen med de samarbeten jag har haft eller har och att stolt kan stå bakom de jag gör reklam för. Då det ofta är produkter jag själv använder. Den kärnan bygger tillbaka på varför jag inte väljer att tjata varje dag om de mindre aktierna jag sitter och handlar och för stunden äger.

Tråkigt för dig som följare? Kanske det. Men jag vill ha min rygg fri, både rättsligt och etiskt. Dessutom tror jag att du som följare vinner i längden på att hitta egna case och inte efter någon anonym microbolagshåsare.

Men det visste ni väl redan? Ni är smartare än så.


Jag letade lite bland gamla tweets och hittade när jag för nästan tre år sedan passerade 15000 följare.

Bild från Insidevoice

Det här är också en tweet som jag väl kom ihåg. Här satt jag fortfarande som student och handlade så mycket jag bara kunde istället för att gå till plugget och finjustera morgondagens presentation om greklands ekonomi (zZzZzz… ni förstår själva prioriteringen). Jag kommer inte ihåg hur mycket 100k av EK var då men absolut en majoritet.

Vi hörs!

/Ekka