Regniga söndagar kan behövas ibland, om inte annat får man tid och ro för att gå igenom bevakningslistorna och hitta aktier att handla kommande vecka. Den turbulenta period vi har haft har genererat flera lägen som vi bör ta del av. Jag har tittat närmare på flera aktier, guldet, EUR/USD och så klart, OMX. Nu kör vi!

Först ut, Holmen. Holmen har rekylerat ordentligt ner till tidigare toppar och här bör vi hitta köpare. Vi ser att aktien redan bromsade upp i onsdags för att i fredags notera något över onsdagens close.
Holmen AB (-)

 

Swedbank har fått en rejäl studs från det område jag tidigare flaggat om. Området 185 är viktigt för köpare. MACD ser ut att vända vilket kan ge köpare momentum.

Swedbank AB (-)

 

Storviktaren Nordea rekylerade precis till tidigare topp som sattes för ca 12 månader sedan. Jag anser att den har bildat en liten nedåtgående trend som jag bevakar utbrott ifrån.

Nordea Bank AB (SE) (-)

 

Investor har testat av tidigare stödnivåer och har varit svag rent generellt, precis som index varit den senaste perioden. Släpper nivån runt 320 lär vi snart kursen runt 300.

Investor AB - B (-)

 

Stora HM som i fredags släppte försäljningssiffror en bit under konsensus. Här bevakar jag 322 och MA200 som vid skrivande stund befinner sig på 319.

Hennes & Mauritz AB (-)

 

Getinge ser ut att testa av det viktiga 200-områden ännu en gång. Jag hade önskat mig en tydligare reaktion på nivån senast, nu kommer jag att bevaka och avvakta ifall vi kan se en tydlig omslagsformation som i första hand skulle ta oss till 210.

Getinge AB (-)

 

Förslag på olika tradingrange i Ericsson. Aktien testade av MA200 underifrån i fredags och vi fick en tydlig reaktion från säljarna.

Ericsson (LM) - B (-)

 

Den sista aktien är Autoliv. Notera att charten är i 2hrs och de övriga aktierna i daily. Vi fick se köpare vid 965 vilket också var den tidigare topp i februari. Aktien bröt sedan upp över 1000 och noteras nu över igen över MA200 vilket signalerar vidare uppgång.

Autoliv Inc (SE) (-)

 

Guldet har haft en stark vecka och jag tror att taket snart testas av.. dags för råvaror?

Avista Guld (-)

 

OMX som hade stängt i torsdags visade styrka i fredagens öppning men säljarna tog sedan över taktpinnen och stängningen signalerade för vidare nedgång.

Sverige30 Cash (-)

 

EUR/USD som varit högaktuell med tanke på de valutaeffekter vi har kunnat sett genom korrelationerna mellan världens börsindex. DAX har varit svag samtidigt som USA har hållt humöret uppe och noterade i fredags ett nytt ATH.

USD (-)

Lycka till och var rädda om ert kapital!