Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Handelsplattformen ProRealTime

Under den senaste tiden har ni här på bloggen men kanske framför allt på min Twitter sett att designen på mina grafer har blivit utbytt och det är pga att jag bytt program. Tidigare använde jag mig av Aktiespararnas Hitta-Kursvinnare men har nu gått till ProRealTime via CFD-mäklaren IG-markets.

Programmet är Java-baserat, vilket betyder att det går att köra oavsett OS. Är man sedan kund hos IG-markets och gör fyra transaktioner/månad är programmet dessutom helt gratis. Gratis är gott! ProRealTime är både till för den som vill göra simpla tekniska analyser med trendlinjer, stöd, motstånd men också för den mer avancerade användaren. Mjukvaran erbjuder mycket mer än 100 indikationer, ProRealTrend (automatiska trendlinjer) och ProBackTest (där man kan utveckla och testa egna strategier mot historisk data).
Det går att ställa in flera olika mallar, där man kan ha en mall för att göra tekniska analyser, en som man har för att bevaka och liknande. Nedanför ser ni min ”Leta”-mall som jag har för att kika på de aktierna jag har på min lista. En mall för min stationära dator och en mall för min bärbara. De analyser jag gör på min stationära finns också kvar när jag byter till min bärbara, klockrent!

Stationära

Bärbara

ProRealTrend är en automatisk funktion som letar upp motstånd- och stödlinjer, både horisontella och trendlinjer. Här nedan kan vi se ett exempel på MTG. Desto bredare linjer desto mer ”viktig” och betydande. Jag tycker att man alltid ska göra sin egna analys men denna funktion kan ge lite ideér och perspektiv på underliggande.

MTG med ProRealTrend

En annan bra funktion är att man kan handla i diagrammet. Här t ex kan jag placera ut en horisontell stödlinje och lägga en köporder om underliggande går ner till linjen. Riktigt smidigt!

Handla i diagrammet – OMXS30

Sammanfattningsvis tycker jag att programmet innehåller de funktioner jag behöver för att göra mina analyser så bra som möjligt, det är ett modernt program med ett anpassningsbart utseende. Räkna med att jag kommer fortsätta använda ProRealTime. Enligt IG-markets är automatiserad handel på gång och man kommer då kunna använda programmet fullt ut. Det finns flera strategier att ladda ner på nätet om man är intresserad. Kika in på ProRealTime.com – där finns en hel del strategier som man kan importera och testa.

Läs mer om programmet hos IG-markets här!

Frågor? Kontakta mig!

Föregående

NCC & SKF

Nästa

OMX, S&P, ALFA, SKF & SAND

 1. lillachicago

  Försvinner dina listor ibland?
  Handlar du ifrån ProRealTime eller handlar du ifrån Ig’s terminal?

  //Lillachicago

  • Hej! Jag kör mina listor via PRT och har varit noga att spara dom. Handlar gör jag sedan oftast från IGs terminal.

 2. Johan

  Bilderna funkar ej.

 3. Mike

  Hej!

  Vet du om man kan koppla PRT till avanza? IG fungerar ju bra men vill kunna handla via kap.försäkring.

  Tacksam för svar.

  • Tjena Mike!

   Nej det går tyvärr inte, du får göra dina analyser i PRT och handla hos Avanza om du vill handla mer skattemässigt fördelaktigt.

 4. Johan

  Hej Ekka.

  Jag hittade detta inlägget när jag letade efter information om just att koppla ett kurslarm till en trendlinje i PRT. Har du provat och är det värt 330kr i månaden för just den funktionen? Jag är ingen daytrader utan vill mest ha bevakning av intressanta aktier på något smidigt sätt där jag får något slags larm/notifikation eller liknande när en linje bryts. I tex avanza behöver jag koppla kurslarmet till en specifik kurs men det är alltså just möjligheten att kunna koppla larmet till brott av en lutande trendlinje eller motstånd jag är ute efter. Har du testat detta i PRT? och isåfall, tycker du det fungerar tillfredsställande? Jag kommer tex inte ha möjlighet att ha PRT igång hela tiden men skulle ändå vilja få larm om en linje bryts. Vet du om detta fungerar?

  Har du tips på någon annan produkt med just funktionen koppla kurslarm till en trend eller motståndslinje så får du gärna berätta vad du tycker är mest prisvärt att använda.

  Mvh
  Johan

 5. John

  IG är rätt dyrt med sina 49kr lägsta courtageavgift. Kan man förhandla ner det?

  Verkar inte finnas bättre platform för svensk handel TYVÄRR.

  • Hej, det är nog fullt möjligt att förhandla ner det ifall du handlar mycket. Kontakta dom!

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning