Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

IGs nya Turbo24

Idag tänkte jag att vi skulle titta närmare på IGs nya Turbo24. Turbo24 är precis som det låter produkter med hävstång men som vanligt när det gäller trading gäller alltid riskhantering och money management. Produkten Turbo24 är något som tar tradingen i index till nya nivåer. Turbo24 ger oss kunder hos IG möjlighet att handla OMX dygnet runt i en full transparent orderbok på en reglerad marknad. Värt att notera är produkterna handlas i €€€ euro, vilket gör att det medför valutaväxling på köp/sälj-beloppet. Det kan man slippa ifall man ber IG öppna ett Turbo24-konto i EUR, vilket jag själv gjort. Då behöver man endast betala växlingsavgift på insättningen.

En stor fördel som jag tycker att IG lyckas med är att produkten inte kan knockas utanför ordinarie öppettider. Det vill säga om marknaden rör sig mycket under natten och går under din knockout-nivå kommer du inte att knockas om priset återhämtar sig till den ordinarie öppningen kl 09.00. Det här spräcker även teorin om att CFD-mäklare ofta ”jagar din stoploss” genom att justera priset för att du ska stoppas ut. Produkten har också en inbyggd garanterad stopp så du kan inte förlora mer än insatsen.

Spreaden är utanför börsens öppettider på 1,5pkt och under ordinarie öppettider på 1pkt. Jag har själv gett feedback till ansvariga till produkten och önskat att den ordinarie spreaden dras ner till deras vanliga 0,5pkt som de har på sitt Sverige30-Cash kontrakt. Däremot finns det en fördel med att det är en reglerad marknad och orderdjupet är transparent, vilket betyder att vi som kunder kan handla med varandra om jag till exempel vill sälja en Turbo24 medans du vill köpa.

Personligen har jag haft problem att bli fylld i min size utanför ordinarie öppettider och tack vare dessa nya produkter kan jag se hur mycket marketmakers ställer och bli fylld på min size. Produkterna ger oss kunder en möjlighet att handla OMX dygnet runt och det ger en enorm edge, speciellt när vi i skrivande stund går in i rapportperiod. När ett bolag med stor indexvikt rapporterar får vi bra möjligheter att handla index innan öppning. Grymt!

Läs mer på IGs hemsida om Turbo24

Full transparens även från min sida: Inlägget är inte ett rent reklaminlägg från IG utan innehåller mina åsikter kring produkten. Däremot erhåller jag fast ersättning pga annons på bloggen.

/Ekka

Föregående

Tradingåret 2018 avklarat

Nästa

Inspelningsdag ”A Day in the Life of a Day Trader”

 1. Esa Lapila

  Det låter som en mera komplicerad produkt än omx -cfd, som kan knockas ut så att
  hela insatsen kan försvinna.
  Spread verkar för hög också för att konkurrera med cfd.

  • Det är inte komplicerat om du lär dig. Spreaden är hög i procent men det är också fel sätt att tänka. Du måste tänka på spreaden mot underliggande. Det är samma spread i Turbo24 som deras CFDs.

 2. Dardan

  Funkar Prorealtime med turbo24

  • Jag tror tyvärr inte det, inte i dagsläget. Men IG är nog på bollen som vanligt och jobbar nog för att lösa det!

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning