Igår hörde jag runt på Twitter om vad mina följare har för mål inför 2019 och vad man ser fram emot att göra under nästa år.


Det var riktigt kul att få mycket svar och för att få plats med mina mål tänkte jag kort redogöra var mina tankar och prioriteringar finns.

Trading – Ett för mig ganska svårt ämne att sätta konkreta mål kring. Även om jag inte har något specifikt mål i att tjäna en viss summa eller att kontot ska öka med 5% i månaden, så har mitt fokus under 2018 legat på att göra det bästa i min intjäning utifrån de möjligheter som den marknaden som jag handlar erbjudit. Ibland är en dagsvinst på 5000kr bra medans dagen efter kanske jag är mindre nöjd med 10 000kr. Med andra ord försöker jag ständigt utvärdera utifrån marknadens möjligheter för min personliga strategi. Det har fungerat bra och det kommer jag absolut att fortsätta med.

Träning/hälsa – Mitt största fokus ligger på min hälsa och välmående i allmänhet. I och med trafikolyckan har välmåendet varierat kraftigt, och gör fortfarande, så det här ämnet kommer ha en väldig hög prioritering under det kommande året. Hälsan och träning har alltid varit en stor del av min vardag och under 2019 känner jag att jag vill utöka den ännu mer. I grunden ligger inga mål om att få en vältränad kropp, gå ner i vikt eller sånt utan fokus ligger verkligen på välmåendet. När jag får träna mycket mår jag mycket bättre, får mer energi och är en allmänt gladare och lyckligare person. Det gör också att jag blir starkare som trader och presterar bättre.

Företagande & projekt – 2018 har varit ett bra år för mitt företag och det är kul. Jag har och växer fortfarande väldigt mycket som person när jag får vara ute och föreläsa och vara med på events. 2019 kommer se lite annorlunda då jag vill bli bättre på att säga nej till uppdrag och bli bättre på att prioritera i allmänhet. Fokus kommer 2019 som sagt att ligga på träning/hälsa-området och därför måste jag även acceptera att omsättningen för företaget kommande år kan minska.

Långsiktig portfölj – Inför året som varit var min plan att avsätta undan 25000 i månaden i aktier och ETFer som jag tycker är bra men också tråkiga. Det är min plan att att fortsätta med det och det har fungerat bra. Däremot innehåller det få case och stockpicking, och det är min önskan, att jag ska lägga ner mer tid under 2019 i att hitta mer spännande aktier och bolag.

Familj och vänner kommer självklart högst upp på priolistan även om det kanske inte betyder att kommunicerar varje dag. Man tar de kanske för givet och det behöver jag påminna mig själv om. Det här året har jag också rest en hel del, även i jobb som privat och det vill jag fortsätta med under 2019.

Vi hörs snart igen!

Ekka