Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Inför hösten 2016

Hej vänner! Nu är jag äntligen tillbaka på kontoret efter ca 2 månaders uppehåll, sommaren har varit bra men det känns alltid skönt att vara tillbaka till vardagen. Vad ni än nu gjort hoppas jag att ni är nöjda med sommaren -16. Jag har handlat några förmiddagar under sommaren, främst under rapportperioden och tiden vid Brexit. Vilken grej förresten, vilken överraskning. Trots att jag lyst med min frånvaro från börsen har jag ändå kunna producerat bra i juni/juli-månad. Även om man som speltorsk på aktiemarknaden ständigt längtar till casinot har jag uppskattat tidigare vinster som gjort att jag kunnat varit ledig när vädret eller sällskapet bjudit upp till dans.

Inför hösten har jag skaffat mig en ny setup, eller rättare sagt en ny skärm. Jag har länge funderat över och saknat en fjärde skärm men efter ett studiebesök hos några eminenta twitterprofiler i juni blev valet rätt enkelt. En 43″ 4k-skärm som motsvarar 4st skärmar i 1080p, ser fram emot att få lite inspiration som förhoppningsvis hjälper mig att handla bättre och på ett smidigare sätt.

Angående min trading är planen att fortsätta som vanligt i intradagshandel där jag kommer att fokusera på att siza upp. Jag kommer även att försöka ha en swing-portfölj som kommer bestå av positioner i veckor och månader. En slant kommer också regelbundet investeras i aktier som är tänkt att bli en pensionsportfölj, då vi traders inte deklarerar någon inkomst utan är arbetslösa enligt systemet. Förhoppningsvis om allt går som planerat behöver man inte tänka på pensionen men det kan vara en form av trygghet ifall någonting skulle hända, vilket inte alls behöver betyda att man blir bankrutt pga trading utan även något helt annat. Peppar peppar, ta i trä.

Sist men absolut inte minst, planen för den här sajten och företaget. Jag har under en längre tid verkligen velat fått tummen ur röven och börja blogga på allvar. Det är verkligen en rolig grej med tanke på den grymma respons jag får från er läsare men min motivation till det hela har inte riktigt kommit fram. Så planen är att någon gång per vecka blogga om den senaste handeln och allmänna synpunkter på marknaden i sin helhet.

Sen vore det också roligt att klara 6h-gränsen på Vasaloppet..

Föregående

Avkastningskrav på en daytrader

Nästa

Psykosbolagen

 1. Tellie2015

  Kul Ekka brun som Ranelid! Kör på som om det vore ett nygjort skidspår. Kollat på URA ETF nåt?

  • Lugn nu! Ja fick väl upp ögonen tack vare Börspodden som de flesta verkar ha fått, tycker det ser intressant ut även om jag kan alldeles för lite om det.

 2. Palle

  Ser fram mot dina kommande inlägg. Skriv gärna lite om hur du hanterar den psykologiska sidan av tradingen. Har du några verktyg/handlingsplaner för hur du ska agera i olika givna situationer, t.ex. när det går motigt många trades på raken, eller tvärtom, när det går ”för bra”? Det skulle också vara intressant att läsa hur du hittar bra aktier att trada och vilka setups du gillar.

  • Tack Palle! Uppskattar tipsen, ska ta med mig det så får vi se vad som dyker upp på bloggen under hösten!

 3. Richard

  Funderar också på att skaffa stor skärm. Hur långt från skärmen sitter du?

  • Tjena Richard, sorry för ett segt svar. Jag sitter nära skärmen, precis som en vanlig datorskärm. Grejen är ju att det är en riktigt dataskärm vilket gör att du kan sitta nära den. Sitter du nära en TV hela dagarna så kan du ta och boka ett besök på psyket, hehe. Gillar hur som helst skärmen!

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning