Godmorgon, under förra veckan såg vi en hel del rekyler i våra index. Kinnevik var rejält svag då noteringarna av Zalando och Rocket var två besvikelser. SSAB hade också under onsdagen kapitalmarknadsdag och aktien föll med över 5% vilket under torsdag genererade ett kortsiktigt köpläge enligt mig. Både guldet och EUR/USD fortsätter att gå ner.

Detta är makrohöjdpunkterna som jag kommer bevaka under veckan:

– MÅNDAG

kl 9.30-11.30: SCB: seminarium om konjunkturen och den låga inflationen

– TISDAG 

kl 8.00: Tyskland: industriproduktion augusti – Prognos -0.5%

BOJ: räntebesked – förväntas behålla nuvarande penningpolitik.

– ONSDAG

kl 20.00: Fed: protokoll från FOMC-möte 16-17/9

– TORSDAG

kl 8.00: Tyskland: handels- och bytesbalans augusti

kl 10.00: ECB: månadsrapport

kl 13.00: BOE: räntebesked – Prognos oförändrad ränta 0,50%.

Valutahandel
 

Guldet närmar sig det viktiga 1180.. Här förväntar jag mig en reaktion från köparna men fortsatt negativ till råvaran.Avista Guld (-)
LUPE har rekylerat ner rejält i samband med oljan. Hittar vi den vid 110-området i veckan kan det vara en intressant kandidat för köp. Lundin Petroleum AB (-) Ratos i vecko-graf. Handlas just nu vid viktiga nivåer. Bryter vi 50-lappen så bär det av söderut.. passa erRatos AB (-) SSAB som jag pratade om tidigare hade rejäla rekyler i mitten av förra veckan i samband med bolagets kapitalmarknadsdag. Det genererade ett kortsiktigt köpläge vid 55, grattis till er som fångade den!SSAB AB - A (-) Sandvik har jag haft koll på ganska länge och den handlas som många andra aktier, på kritiska nivåer. 78 lär besökas i veckan. Sandvik AB (-) Volvo har blivit oerhört intressant sedan en bred nedgång som började i mitten av april. Här är en idé i veckograf. Köp vid 74? Volvo AB - B (-)