Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Några tankar om marknaden idag

Hej!

Utan att ha statistik på det så kan jag utifrån aktiviteten på Twitter och sociala medier med gott samvete konstatera att intresset för trading i dagsläget är högt. Rekordhögt kan jag inte uttala mig om då jag endast varit aktiv på marknaden i snart 5 år, men nya följare fortsätter att strömma in och det är inspirerande för mig. Riktigt kul, heja trading! Om det är en bra indikator på att vi befinner oss i en oerhört bullig marknad och ger en toppisch-känsla får ni avgöra själva.

Personligen har 2017 varit trögstartat. Jag tycker att konkurrensen bland “flippers” (traders) har ökat, jag anser att dipparna blivit lägre, alla tar och ska ut 1-2tick högre upp. När alla tänker likadant fungerar det helt enkelt inte. När marknaden dessutom stampat runt utan omsättning och volatilitet blir möjligheterna ännu färre. Jag försöker att anpassa mina förväntningar på mig själv utifrån de chanser som ges och inte försöka jämföra med tex en rapportperiod. Som daytrader måste man anpassa sig efter en ständigt förändrande marknad och det gäller även att man bör anpassa sina förväntningar angående lönekuvertet. Det är något som jag tagit med mig från den senaste perioden, att inte försöka stressa iväg trades bara för att man ska göra något för i slutändan resulterar det i förluster.

Det hela har resulterat i att jag börjat jobba på några nya strategier och projekt, där en av dom är automatisk handel. Är man intresserad av det och vill ha en bra introduktion kan jag varmt rekommendera att följa @bollingertrader som har kört en serie med webinars hur man kommer igång i plattformen ProRealTime som IG erbjuder aktiva kunder helt gratis. Länken till youtube-klippet finns här!

Hur tycker ni att början av 2017 varit?
Kör hårt!

/Ekka, den inaktiva bloggaren som lovar förändring (igen)

Föregående

Spaningar inför 2017 med Börsfågeln

Nästa

Hur en vanlig dag kan se ut och den subtila skillnaden

  1. Palle

    Bullmarknad, check. Toppkänsla, check. Den klassiska signalen när kvälls-/dagstidningarna börjar skriva om vilka aktier man ska köpa för att bli rik, check.

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning