Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Några trades från en kort handelsvecka

Hej! Kul med nytt år och nya möjligheter. Jag brukar be om ursäkt för att jag är så bedrövlig på att få ner ett blogginlägg men nu tänkte jag inte be om ursäkt. Det var ju förra året! Nu blickar vi framåt. Det har ju knappt gått en vecka på det nya året och redan ett blogginlägg! Rekord?! Jag har jobbat lite på ett liknande inlägg som jag gjorde förra året där jag summerade mitt tradingår 2015, vill du läsa det så finns det här! Sammanfattningen för -16 kommer.. under 17 iallafall, håll ut!

Men för att få lite mer aktivitet på bloggen tänkte jag visa några prick-bilder från veckans handel eller dylikt. Jag ska försöka förklara vad jag tänkte (om jag kommer ihåg det) när jag tog tradern och vad planen var. Kom ihåg att det som sker i orderboken speglar inte alltid av sig i grafen. Jag kommer att dela med mig av förluster som vinster, idag (torsdag) var jag illa ute i MYFC. Men lyckades handla tillbaka det, skönt.

G5 kom med preliminära försäljningssiffror för sin Q4a, grattis till alla aktieägare! Men den har gått mycket nu och jag försökte jobba kort, gick helt ok även om jag i efterhand ser att det varit mycket lättare att handla den långsidan.
g555

MYFC har varit på tapeten, alla traders är där och både omsättning och volatiliteten är hög. Min edge i den är riktigt dålig och min conviction är ännu sämre. Man blir tiltad av boken där det ligger många ordrar som flippas och det är ett räv-spel. Jag handlade inte eftermiddagen då jag stängde ner tidigare.myfcc

Dagens (torsdag) MYFC började tungt. Jag tyckte den tappade fart och trodde den skulle gå mot low, kortar. Sen skjuter SBN (om jag inte minns fel) upp en större order som vände hela skiten. Kul! Men jag gav mig fan på och handlade tillbaka morgonens förlust. Skönt.
myfc1

Prickade botten fint i NETI igår, sämre var mitt sälj.
netib

Shamaran har varit en aktie som vandrat uppåt och mitt play var att det skulle komma lite vinsthemtagningar. Blev ok.
snmm

I skrivande stund så skickade också Storytel ut att man kommer leverera över prognos i 4kv. Jag tyckte att jag var snabb att köpa men det var jag inte alls.. Jag fick iallafall in drygt 4300 aktier på 46,20 men släppte tidigt då jag inte tyckte den omv. vinstvarningen var något speciellt. Aktien fortsatte såklart men det blev bra!

storytelll

Ser vi på totalen är jag mycket nöjd med veckan. Kul att det händer lite här och där. Min size har börjat komma upp sakta men säkert vilket syns när jag handlar bra.
veckan


Det var lite av veckans handel. Nästa vecka är jag tillbaka på kontoret efter några veckor i Dalarna. Ska bli skönt att komma igång på allvar igen. Om några veckor mjukstartar rapportperioden, det ser vi fram emot!

Trevlig helg allihopa!

Ekka

Föregående

Svar på frågestund

Nästa

Spaningar inför 2017 med Börsfågeln

 1. marcus

  Tjena. Jag har hållit på med lite trading mest med valutor, dock utan större framgång. Jag vill gå över till aktie marknaden. Jag kan grundläggande TA, men vill hålla på med nyhetshandel och order flow. Jag har skaffat mig infront och funderar lite på hur man ska välja sina aktier att daytrada med. Jag har läst runt, sett videos, och följer twitter, men jag vill skaffa mig någon form att strategi när jag handlar. Utgår du utifrån veckans nyheter när du väljer aktier eller har du ett par som du alltid kör på? Hur gör du dina entrys, känns som jag alltid kommer in fel. Uppskattar svar!

  • Hej! Kul att du testat på lite, finns mycket att snurra in sig på där ute. Yes det stämmer, jag utgår mycket ifrån vad som är “in-play” dvs som är aktuella för mycket rörelser och omsättning. Det sker såklart oftast i de bolag som släpper nyheter. Sen bevakar jag alltid mina “favoriter” men de byts även ut när volatiliteten i dom försvunnit. Angående mina entrys så försöker jag tajma det med orderboken och priset. Lycka till!

 2. M

  Kan du förklara vad du menar med ordrar som flippas: “boken där det ligger många ordrar som flippas”?

  • Hej M! Ja många lägger in ordrar för att vilseleda köpare/säljare. Man tex lägger många köpordrar på bid så man tror att det är många som vill in i aktien. Oftast är det då som personen som lagt de stora ordrarna som säljer på andra sidan. När han väl sålt sina aktier så tar han bort köpordrarna och aktien har en tendens att gå ner igen. Ungefär så kan det fungera.

 3. Rånad

  Tjena Ekka, Jag har på senare tid irriterat mig på de höga courtage och vilken förlorad avkastning man gör pga courtage.
  Jag swingar mest och gör i snitt fyra avslut per dag. Eftersom jag vill hålla ner risken omfattar varje avslut ungefär 5% av min portfölj vilket har lagt mig på en courtageklass på 0,25% på NON.
  Räknar man ränta på ränta så tar detta 28% av min portfölj varje år baserat på 250 öppetdagar på börsen.
  Har du något tips hur/var jag kan komma ner i courtage eller bör jag bara gilla läget och ta större avslut för att komma ner i courtageklass.

  • Tjenare. Varför har du valt sån hög courtageklass? Svårt att svara på när jag inte vet vilka summor du handlar med. Kolla med Nordnet vad de kan erbjuda!

 4. marcus

  Tack för svaret! Hur tycker du att vi som inte är så erfarna inom området skall gå tillväga när vi handlar. Angående dina entrys, väntar du tills du ser ett mönster för dagen, supp or res? Handlar omx och index också? Ursäkta, så många frågor 🙂

  • Det är svårt, det handlar om att få tid framför skärmen så man hittar en strategi som passar en själv som individ. Jag handlar nästan aldrig efter mönster/tekniska setups när det handlar om daytrading. Kan kolla gårdagens lägsta/högsta m.m. Jadå jag handlar OMX lite då och då men använder indexen som en termometer på hur sentimentet är på marknaden i sin helhet.

 5. Dejan

  grundlig fråga, vilket konto ska man daytrade:a med? Jag använder Isk men vad är skillnaden med KF konto och ISK när det gäller daytrading?

  • Jag handlar mestadels med ISK och det tycker jag du också ska göra. Handlar du tex vanliga aktier spelar det väl mindre roll om du kör KF eller ISK.

 6. Charlie

  Tjena Ekka!

  Har du några typ basic regler du aldrig bryter. tex aldrig gå mot anonym eller att bara handla med flödet eller något liknande. Och vad är det första du letar efter i flödet? Fokuserar du tex bara på dom absolut största aktörerna för dagen eller helheten i flödet?

  Tacksam för svar! ha de gött!

  • Tjena Charlie,

   Jag tycker det är svårt att ha sådana regler som att aldrig gå emot en aktör eller bara handla med flödet. Ibland kan det komma news eller hända saker som man “måste” gå emot, men i den generella handel så är det väl dumt att gå emot en stor aktör. Självklart är det helheten i flödet som bestämmer.

 7. Mattias

  Tjena,
  Hur får du till summeringen på veckans handel i Net trades bilden?
  Lyckas bara få dagens trade.
  Sen skulle jag behöva alla tips du har, så jag kan få till lite fina siffror med 😉

 8. Susanne

  Hej!

  Tidigare kunde jag se bilderna i dina posts i bloggen men nu står det att de är borttagna. Är det medvetet gjort?
  Tack på förhand!

  • Hej Susanne! Nej absolut ingenting jag gjort medvetet utan de försvann när jag flyttade från Lundinfinans.se till ekkalundin.se. Jag ska kolla upp det, tack!

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning