Imorgon kl 12.00 släpper SKF sin Q3a. SKF väntas presentera ett resultat före skatt på 1.833 miljoner kronor enligt den sammanställning som SME Direkt gjort. I sammanställningen förfrågades 25 analytiker och samma kvartal tidigare år redovisade SKF ett resultat på 1.827 miljoner kronor. SKF:s omsättning väntas ha minskat med 2,1% organiskt.

Bland analytikerna har aktien tio stycken rekommendation köp/öka medans nio har behåll/avvakta och resterande har sälj/minska.

SKF-aktien har backat 14% sedan halvårsrapporten och måndagen före niomånadersrapporten och var ned som mest nästan 25% i slutet av september. OMXS30 har under perioden gått ner 8%.

Jag har tittat lite närmare på aktien som framför allt idag handlades riktigt svagt. Skulle vi etablera oss över 167-området under morgondagen efter en bra rapport ser jag detta som en köpsignal. På nedsidan har vi en tidigare botten på 150, skulle vi se en reaktion här ifrån köparna har aktien byggt upp en omvänd HS. Tittar vi ännu längre söderut hittar vi den tidigare botten vid 144,50 som är oerhört viktig för köparna.

SKF AB - B (-)

Kom ihåg att respektera storlek på positionen då volatiliteten troligtvis kommer stiga när rapporten släpps. Ett bra tips kan vara att vänta på marknadens reaktion och handla utifrån den, marknaden är större än dig.

Lycka till!