Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

En bråkdel av min rapporthandel

Den mest intensiva delen av rapportperioden är över och för min del kan jag sammanfatta den som en riktigt bra period. Som jag tidigare flaggat om har jag nu tagit steget med min trading från hobby till jobb och inför rapportsäsongen satte jag extra press på mig själv då jag vet att dessa rapporttider är skeden då man har stor möjlighet att tjäna extra då volatiliteten är på plats.

Men bara för att volatiliteten ökar betyder det inte att det blir lättare. Rapporttrading sätter ditt psyke på prov i form då resultatet i din trade kan förändras drastiskt. Rapportperioden bjuder också in till situationer där du vanligtvis inte befinner dig och känslor i form av nerver som du inte trodde existerade.

Det gäller att man är lättfotad på sin position och inse att man ibland har fel. Därför tänkte jag att vi skulle titta på hur jag resonerade och om jag eventuellt gick emot rörelsen och varför. Dessa är en bråkdel av mina trades under perioden och jag har valt de aktier som jag valde att trada mindre. De blev mest lämpligast för inlägget just för att kunna förklara hur jag tänkte. Vissa aktier är rena klickmonsters där man var osäker på position och av ren slumpmässiga faktorer var de trades vi ska gå igenom endast vinster…. 🙂


Först ut, Axfood. Detta var inte på rapportdagen utan den 21/9 då bolaget gjorde en omvänd vinstvarning och talade nu om ”ett fantastiskt kvartal”. Aktien upp så klart men jag ansåg att rörelsen var något överdriven. De första två prickarna tyckte jag att jag fick in riktigt bra tills jag blev klämd och jag skulle ha tagit en stopp när dagshögsta bröts. Men vad jag alltid reserverar mig för att göra när jag ofta går emot en rörelse är att jag snittar in mig. Jag tycker det är oerhört svårt att pricka toppen/botten och man behöver därför flera sälj/köp för att kunna få ihop ett bra gav. Lyckas man pricka toppen av en rörelse upp är det vackert men jag hoppas inte att du gör det med din fulla size med tanke på att sannolikheten att du väl träffar den där toppen är liten. Så jag lät rörelsen uppåt avta innan jag ökade på min korta position och den föll sedan som jag var ute i första skedet. Aktien föll sedan vidare efter jag stängde min korta position, men det är en annan diskussion vi får ta vid ett senare tillfälle.

orgtou

 

Storbanken Nordea släppte en ganska usel rapport och tyngde börsen rejält. Jag borde ha handlat den tidigare, men hur som helst repade sig aktien lite för fort och jag kortade. En bra regel är att gå kort rekyler i en negativ trend. Om jag inte minns fel var DAX rejält pigg under perioden och det fick hela index i sig att flytta med norrut och även NDA trots sin dåliga rapport. Bra kortläge med andra ord. Volymen tilltog också under perioden vilket signalerade på en vändning.

pzylmr

 

Atlas kom med en rapport under börsens öppettider, lägg därför märke till tidsaxeln under volymen. Infront löser diagrammen på ett bra sätt så rörelsen inte ser ut som streck rätt upp och sen ner. Jag tyckte rapporten var hal och avvaktade innan jag tog den första positionen, long. Stängde den rätt tidigt med en knapp vinst. Nästa var en kort som jag nästan fick in 2 kr på. Den andra korten var jag lite ivrig in på vilket resulterade i att jag stängde den rätt tidigt. Som sagt, var lättfotad. atco

 

Boliden som varit riktigt volatil och omtalad senaste perioden då Glencore flaggat om sänkning i produktionen. Det lyfte boliden någon vecka innan rapport ca 10%. Boliden släppte en bra rapport och handlades stark till en början men föll tillbaka, det är bara att följa flödet. Vi lyckades bryta dagslägsta strax innan 9.30 där fick en stark rekyl som jag ansåg vara värd att gå kort på, det kändes som att det fanns mer nedsida. Notera här att jag snittade in min position, det kan ses som desperat men i detta fall var det planerat. Som jag tidigare skrev, helt omöjligt att hitta de tillfälliga topparna/bottnarna. Jag stängde hälften på en bra botten och eventuellt den andra halvan lite väl tidigt, men lätt att vara efterklok när man har facit!

bol


Att nästan alla trades ovanför var från den korta sidan får jag ta en funderare över, är jag baissad i min grundtanke till aktier som går upp? Avundsjuka på de som fått uppgång? Mycket möjligt.. Hur som helst så bjuder veckan som kommer rapporter från Alfa Laval, Hexagon, Lumi, Skanska (Som vinstvarnat), Nokia, SCA och Sobi, lycka till!

Hur har er rapporthandel gått?

Vi ses i orderdjupen,

Ekka

 

Föregående

Rapportdags i SKF

Nästa

Den nya callen

  1. Curlburg

    Episkt inlägg.

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning