Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Resultatet för november

Då var november över och jag tänkte skriva lite om hur månaden gick för mig men framför allt vad jag har lärt mig. Månaden i sig startade riktigt segt och det kändes som att jag inte fick till det alls, tankarna gick till att jag eventuellt skulle få min första minusmånad. Efter ungefär 10 handelsdagar var jag på plusminusnada och det kändes som att jag hade missat allt som hade hänt med tanke på de rörelserna vi hade i mikrobolagen under några dagar. För mig så är dom där rörelserna oerhört svåra att handla, hatten av till er som klarar av det.

Efter två veckor av gnetandes runt ett noll-resultat vände vinden till slut. Jag fick med mig några bättre trades med bra size som jag verkligen kunde hålla längre än vad jag hade gjort de tidigare dagarna. Självförtroendet var tillbaka och plötsligt var tradingen så mycket lättare. Det höll i sig till slutet av månaden och jag ser nog denna månad som en av dom mest lärorika under de få som jag tradat heltid. Och det är just därför jag känner mig nöjd men ändå hungrig på att utvecklas mer.

Resultatet efter skatt blev: 92 094 kr.

Hur var er månad och framför allt, vad har ni lärt er?

Föregående

Den nya callen

Nästa

Strategi: Arbitrage i OMX-terminen

 1. erik

  Kan inte du berätta lite mer om hur du tradar, många påpekar att man måste ha en “strategi” men jag tycker mest det känns som att följa flöden i aktier och nyheter.

  • Om du följer flöden i aktier och nyheter så är det din strategi! Jag handlar mycket på flöden och brukar vara snabb på bolagsnyheter.

 2. Dogglas

  Funderar som Erik. Hade varit trevligt att höra vad du har för strategier. Kör du enbart TA?

  • På kortsikt handlar jag väldigt lite på TA. Då är det flöden intradag som gäller beroende tex. på nyheter som kommit ut

 3. Patrik

  Först och främst, stort grattis!
  1. vad för typ av konto handlar du om? Tänkte iom att du skrev 92k efter skatt.
  2. Vilken handelsplattform använder du och vad kostar den?
  3. Sista frågan är mer känslig, vilken volym rullar du runt med ungefär för att generera en ändå såpass stor vinst som 92k?

  • Tack Patrik!
   Jag handlar på olika konton. IG Markets (vanlig 30%-skatt), trading i ISK och sen har jag kört noteringarna i KF. Just därför kör jag en egen kalkyl på resultatet.

   Jag handlar i Infront som mäklaren ger mig gratis. Jag gör mina analyser i ProRealTime som du sett här tidigare på sajten vilket också är gratis.

   Jag har ett tradingkonto med 500k som jag startar med varje månad.

 4. Henrik

  Om du har 500k på kontot handlar du då med någon hävstång?

  • Nej ingen hävstång utan rena aktier. Eventuellt att jag handlar terminer alt. minifutures när jag handlar index.

 5. JONAS

  När du handlar terminer, vilken kontotyp använder du och varför?
  Kör du all din trading i ISK?

  • Jag försöker handla allt i ISK förutom när jag handlar utländska bolag och det pga växlingsavgiften.

   • Per

    Hej Ekka,
    Om jag förstår dig rätt så om man handlar från vanligt aktie & fondkonto slipper man växlingsavgift, men blir ändå påverkad av valutakurs?
    Samt att man måste skatta på vinsten?

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning