Ekka Lundin

Swedish daytrader and private investor

Söndagsanalys OMX

Kommande börsvecka blir spännande (som vanligt?). Fredagens handel i USA var allt annat än positiv. S&P500 stängde -1,25% på 1865,09. OMX på IG handlades som lägst runt 1357-1358.

Som mål till veckan vill jag ner till 1337-1338 området, om inte ännu lägre mot 1320 som jag anser vara ett viktigt stöd för bulls.

Lycka till!

OMXS30-20140405

Föregående

Kort Volvo

Nästa

Vad handlar jag med?

 1. Patrik Lindström

  Hallå Ekka!
  Kul att kika på din blogg då jag är i samma sits som dig, läser ekonomiprogrammet och försöker stärka studiekassan med hjälp av börsen!!

  Tänkte bara höra med dig angående att handla med terminer, för som jag har förstått det så handlar du via IG? På avanza har man ju också möjlighet att handla med terminer, men vet du vad fördelen är med att handla på IG?

  Jag är mest intresserad av att komma åt att korta index då jag vill hedga mina längre positioner och som jag förstod på IG så betalar man inget courtage utan spreaden är kostnaden!

  För att göra en lång fråga kort, varför valde du IG? 🙂

  Tack på förhand
  Patrik

  • Hej Patrik! Kul att höra!

   Jag handlar både via IG och Avanza. Jag gillar IG för det går att handla i stortsett dygnet runt (förutom helger), det är lätt att sätta stoploss och liknande. ”Nackdelen” är att det är ett vanligt konto och det är 30% skatt på dina vinster. Samtidigt får du göra avdrag om det går åt andra hållet.

   För att korta index kan du använda dig av IG, handla terminer (t ex via Avanza) eller handla minifutures. Att handla terminer kräver lite kapital om du vill ta en ”större” position och det kostar en hel del i courtage. IG är courtagefritt, precis som du säger så är det 0,5 punkter i spread medans det är 0,25 i terminen. Men du slipper courtaget.

   Du kan i en ISK ha terminer och på detta blir du bara schablonbeskattad vilket är en stor fördel. Men något som jag också mycket handlar med är minifutures. Det finns många olika utställare/banker som ger ut dessa. Du kan handla minifutures mot Index, Råvaror, Aktier och liknande.

   Handelsbanken har en bra guide för minifutures: http://borsrum.handelsbanken.se/Kunskapsbanken/Vardepapper/Mini/Mini-Futures/

   Hör av dig om du har några fler frågor! 🙂

 2. Patrik Lindström

  Ja just ja, bra att du skrev att det är ett vanligt konto. Placerar enbart i kapitalförsäkring i dagsläget för att slippa vinstskatten.

  Vet du om man kan handla terminer via Avanza i kapitalförsäkring?

  Handlar för tillfället med certifikat när jag vill korta tex Omxs30, men spreaden är ju oftast rätt stor och således dålig likviditet i instrumenten!

  Ska ta och kika upp minifutures, handlar du det via Avanza?

  På tal om studierna, hur länge har du studerat?

  Tack för svar

  • Hej igen, sorry för lite segt svar!

   Ok, nej du kan inte handla optioner (terminen är en option) i en kapitalförsäkring. Ja minifutures handlar jag via Avanza. Här finns det ”alltid” en sälj- och köpkurs som utställaren bidrar till. Den ”följer” den underliggande dvs Index eller en aktie.

   Jag har snart studerat två år och funderar på att byta universitet till hösten för att få examen från en ”finare” skola.

   Lycka till!

 3. Patrik Lindström

  Tack för svar!

Lämna ett svar

Ekka Lundin Copyright © 2020 - Sajtens innehåll är egna åsikter och skall inte ses som någon form av rådgivning