Ekka är en 23-årig ekonomstudent med ett rejält brinnande engegemang för börsen i sin helhet. Jag handlar dagligen mot den svenska OMX men också tyska DAX och det breda S&P500 som vi hittar i USA. Mitt aktieintresse började för ca 4 år sedan då jag började handla med fiktiva pengar och insåg ganska tidigt att det här var något för mig.

Den första aktien jag köpte var Endomines. Summan var inte stor och courtaget motsvarade minst 5% av värdet. En riktigt dum affär, men kul var det. Jag kommer ihåg att jag köpte ”öres-aktier” då jag trodde de skulle kunna öka 1000% och att dom var så billiga. Att lära sig kostar. Men den första riktiga uppgången var för mig Africa Oil. Summan var relativt liten men känslan obeskrivlig.

Idag är det många som investerar på lång sikt. Man gräver sig in i bolag, räknar och drar en slutsats utifrån det. Direktavkastning, P/E-tal och liknande är viktiga nyckeltal innan man köper. Så jobbar inte jag. Utan jag handlar mer ifrån ett tekniskt perspektiv där man letar stöd, motstånd, trender, indikationer m.m. Varför jag inte jobbar enligt den långsiktiga metoden har jag många gånger frågat mig själv men med ett tålamod kort som en stubin fungerar inte den långsamma modellen. Jag vill att det ska hända nu och jag tror att jag kan avkasta mer på det sättet. Vissa föredrar också att spara till ynka 0,5% ränta så vi är ju olika…

Nu har jag inte stenkoll på min statistik men under 2013 avkastade jag ca 27%. Jag har inte heller något specifikt mål med min trading i dagsläget, jag ser det som möjlighet att tjäna en liten peng utanför studierna. Hur 2014 går är för tidigt att säga men det är en bit till de 27% jag lyckades med 2013…

Nog om det, på den här bloggen kommer jag inte att lägga ut mina trades i realtid, utan endast posta de ”längre” positionerna jag tar då de korta positionerna kan vara 30 sekunder långa. Som sagt jobbar jag mer tekniskt, ett diagram för den berörda aktien/indexet jag tagit position i kommer troligtvis vara med i inlägget där jag kan illustrera hur jag tänkt och varför. För att hitta mina kortare positioner får ni följa mig på Twitter.  Om ni har några önskemål eller frågor om någonting kan ni kommentera inlägget eller kontakta mig.

Happy money hunting!